Hangi Horlama Nasıl Tedavi Edilmeli ?

Horlama Nedir ? Horlamaya Çözüm

Horlama dar veya yıpranmış solunum yolundan havanın geçişi sırasında oluşan titreşimdir.

Burun kökenli horlamalarla başlamak gerekirse, en az tehlikeli olanlardır ancak maalesef uyku apnesi tedavisinde bu tür horlamanın tedavisine öncelik verilmektedir. Çocukluk döneminde tedavileri ilerde uyku apnesi gelişmemesi açısından çok önemlidir.

Tehlikeli ve öncelikle tedavi edilmesi gereken horlamalar ağız kökenli olanlardır. Bunların içinde de solunum durmaları ile birlikte olan, şiddetli ancak kesintili, azalıp artmalar şeklinde izlenen horlamalar uyku apnesini işaret ettiğinden mutlaka daha fazla ciddiye alınmalıdır.

Daha titiz bir yaklaşımla, horlamaların hepsi, ileriki dönemlerde uyku apnesine zemin hazırladıkları gerekçesiyle tedavi edilmelidir. Tedavi sırasında uyku apnesinin bir sinir ve kas hasarı sonucu ortaya çıktığı akılda tutulmalı ve bu dokulara zarar vermekten kaçınılmalıdır.


Flex


Prof. Dr. Hakan Kaynak tarafından kurulan uykum uyku bozuklukları merkezinde uyku hastalıkları, huzursuz bacaklar sendromu, uyku apne sendromu ve horlama gibi sorunların tanı ve tedavi uygulanmaktadır.

İletişim

Prof. Dr. Hakan Kaynak - Uykum Uyku Merkezi

T: 02122841042

E: hckaynak@gmail.com

A: Hakkı Yeten Caddesi No:13 Fulya Terrace Center 2 Kat 11-Daire 59 34365 Fulya, Şişli, İstanbul

Google Haritalarda Görün
© 2023 Uykum. All Rights Reserved. Powered by Arse Bilişim